10 najboljih igara u zatvorenom za pse koji ne vole zimu

Igre za pse u kuciNiste sigurni da li Vaš pas može da podnese hladnoću? Proverite koliko je hladno za Vašeg psa kako biste uvek bili spremni na vremenske promene.

Čak i sa najboljom zimskom opremom za pse, ledena hladnoća zime može odvratiti Vašeg psa od želje da provede više od nekoliko minuta šetajući se po snegu.

To ne znači da vreme od velikog minusa možemo da koristimo kao izgovor da preskočimo održavanje Vašeg psa u formi i zauzetosti .

Pored toga, vežbanje i stimulacija će Vam pomoći da naučite Vašeg psa samokontroli, pamćenju i rešavanju problema, posebno ako je vaš pas još uvek štene u ovim zimskim mesecima.

 

Važno je vežbati Vašeg psa

Redovne vežbe pasa pomažu Vašem psu da ostane u formi, izgradi i održava mišiće i podržava zdravlje zglobova dok stari. Takođe pomaže da se iskoristi deo te energije koja bi inače bila usmerena ka ometajućim i destruktivnim ponašanjima kada je psu dosadno.

 

Istraživanje različitih okruženja, mirisa i upoznavanje novih prijatelja je takođe odličan način da pas bude dobro socijalizovan, smanjuje anksioznost i pomaže u održavanju kognitivnih funkcija.

 

Vežbanje je više od samo fizičke aktivnosti, ono pruža psu mentalnu stimulaciju koja mu pomaže da ostane zdrav i srećan. Igranje i provođenje vremena sa svojim psom pomoći će vam da razvijete čvršću vezu dok smanjite destruktivna ponašanja i razvijete poželjno ponašanje.

 

Održavanje njihove normalne fizičke rutine u zatvorenom prostoru je malo drugačije od njihovih normalnih aktivnosti na otvorenom, ali je i dalje važno i nije tako teško sa pravim savetima i alatima.

 

Saznajte više o potrebama za vežbanjem Vašeg psa u našem Ultimativnom vodiču za vežbanje psa. Takođe možete da pogledate naš kalkulator vežbanja koji će vam pomoći da utvrdite da li Vaš pas ima aktivnost koja mu je potrebna da ostane zdrav.

 

Da li vaš pas dovoljno vežba?

10 igara u zatvorenom za pse da ostanu aktivni zimi

Ako se pitate šta tačno možete da radite u kući bez izazivanja haosa, ne brinite – sakupili smo listu igara za koje mislimo da će Vaš pas koji izbegava hladnoću rado prihvatiti.

 

Postoji mnogo slagalica za pse i igračaka za žvakanje koje Vaš pas može koristiti da zauzme svoje vreme, ali igre u nastavku su savršene za provod jedan na jedan sa svojim psom.

 

  1. Bubble Chasing

Ako postoji nešto što vole i psi i deca, to su mehurići. Ako ste zabrinuti da Vaš krzneni prijatelj jede penu, postoje jestivi mehurići za pse ,veliki broj recepata na internet za pravljenje sopstvenih.

 

Druga opcija bi bila upotreba netoksičnog rastvora mehurića za decu. Samo uverite se da koristite ove mehuriće od sapunice umereno kako Vaš pas ne bi progutao previše. Pravljenje ovih mehurića u kuhinji je takođe verovatno dobra ideja tako da možete lako da očistite posle.

 

  1. Trening mirisa

Dok se psi mogu obučiti da otkrivaju širok spektar mirisa, mnogi ljudi počinju sa tim da njihovi psi njuše poslastice. Da biste započeli sa treningom mirisa, biće Vam potrebne omiljene poslastice Vašeg psa i dve kutije. Stavite poslasticu u jednu od kutija i stavite je pored prazne kutije na pod ispred Vašeg psa - ostalo je na vašem štenetu da shvati. Ako želite još više da povećate težinu, dodajte još praznih kutija i zatvorite sve poklopce na kutijama.

Možete čak i da proširite ovu igru tako što ćete sakriti poslastice po kući i reći svom štenetu da ga nađe – svakako počnite sa poslasticama intenzivnog mirisa .

 

  1. Napravite stazu za prepreke

Vaš pas ne mora da bude na izložbi da bi isprobao stazu sa preprekama! Možete napraviti jednu od stvari koje imate u kući - stvari poput kutija, jastuka, knjiga, ćebadi i stolica. Možete da zamolite svog psa da skače preko jastuka ili da se zavuče ispod stolice - sve dok je bezbedno i zabavno za Vašeg krznenog prijatelja.

 

  1. Igra odmotavanja peškira

Evo još jedne igre za pse koji su zaista motivisani hranom - jednostavno uzmite peškir, stavite poslasticu  na sredinu pri kraju, umotajte, dodajte još jednu poslasticu i ponavljajte dok se peškir ne namota. Zatim pokažite svom psu kako da igra igru tako što ćete malo odmotati peškir i pokazati mu da unutra ima poslastica.

 

Dok uče kako da igraju ovu igru, možete smanjiti broj poslastica tako da će morati da odmotaju ceo peškir da bi dobili nagradu. Takođe možete smanjiti veličinu poslastica kako biste pomogli svom psu da nauči više da lovi.

 

Ova prirodna tehnika traženja hrane obogaćuje i fizički i mentalno. Za opciju kupljenu u prodavnici koja je malo izazovnija, potražite prostirku za igru pasa ili prostirku za njuškanje. Takođe možete napraviti sopstvenu lopticu ili prostirku tako što ćete pogledati naš članak o igračkama za pse „uradi sam“.

 

  1. Find-It: Ball Pit Edition

Ako imate dečiji bazen i gomilu šarenih plastičnih loptica koje su vam ostale iz detinjstva ili rođendana Vašeg deteta, možete im dati novi život pretvarajući ih u zabavu za Vašeg psa. Jednostavno stavite nekoliko poslastica ili omiljenu igračku Vašeg psa na dno dečijeg bazena, napunite ga lopticama i pustite psa da pronadje.

 

  1. Kopanje u zatvorenom prostoru

Ako ste primetili da Vaš pas voli da kopa, ali niste ljubitelj rupa u svojoj bašti, kopanje u zatvorenom omogućava Vašem psu svu zabavu kopanja bez nereda.

Sve što će vam trebati su ćebad, peškiri ili čaršavi (uverite se da vam ne smeta da budu ogrebani ili žvakani.) Najbolje izabrati stare koje više ne koristite.Jednostavno postavite  ćebad jedno na drugo i sakrijte neke igračke ili poslastice između slojeva.

 

Pokažite svom psu da se između slojeva nalaze poslastice - ako se čini da ne mogu da shvate, pokušajte da koristite manje ćebadi ili čaršava za početak. Možete nastaviti da dodajete još slojeva da biste dodali poteškoće.

 Igre za pse u kuci

  1. Sakrij i traži

Evo aktivnosti koja angažuje telo i um Vašeg šteneta .

Prvih nekoliko puta kada pokušate da se sakrijete sa svojim prijateljem, verovatno želite da se sakrijete negde što nije potpuno van vidokruga, tako da Vaš pas nije potpuno izgubljen u tome kako da vas pronađe. Ovu igru podižite na viši nivo sa napredovanjem Vašeg ljubimca.

 

  1. Flirt Pole

Sve što vam treba je štap, kanap i jedna od omiljenih igračaka Vašeg psa. Jednostavno zavežite kanap za kraj štapa, a igračku za kraj kanapa i mašite njome kao da mašete perom – vaše štene će sigurno krenuti u poteru.

 

  1. Stepenice Dashing

Za većinu ljudi, trčanje gore dole je prilično iscrpljujuće - tako da ima smisla da je to odličan način da umorite svog psa ako je predugo zatvoren unutra.

Važno je napomenuti da će početak od dna stepenica smanjiti rizik od stresa na zglobovima vašeg psa - osim toga, obavezno ohrabrite svog psa da se vrati niz stepenice svojim tempom.

 

Konačno, ovu igru treba igrati samo sa psima starijim od godinu dana - veoma mladi psi nemaju zglobove koji su dovoljno razvijeni da podnesu uticaj trke uz stepenice.

Igre za pse u kucnim uslovima

  1. Clean Up

Ako Vaš pas voli da ostavlja svoje igračke razbacane po podu, verovatno ćete ceniti ovu igru. Osim toga, pomaže im da stimulišu um i nauče nove veštine i reči.

 

Za početak, svom psu možete dati omiljenu igračku. Dok im je još u ustima, ponudite im poslasticu ili neku od njihovih omiljenih igračaka – čim im se usta otvore da uzmu poslasticu ili igračku.Ovo možete vežbati sve dok vaš pas ne može da ispusti svoju igračku samo naredbom za ispuštanje i bez potrebe da koristite hranu kao mito.